Over deze blog

Op deze blog deelt Pierre Pignolet (CEO essent.be), samen met andere essent.be-experten, zijn visie op de energietransitie, het energiebeleid en de energiemarkt in België en de rest van Europa.

Essent.be is een Belgische energieleverancier en maakt samen met Essent Nederland deel uit van de innogy-groep. Vanuit die positie beschikt het op een unieke blik op de Belgische markt. Essent.be staat voor optimisme in een markt die voortdurend beweegt. 150 enthousiaste medewerkers zetten zich dagelijks in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze 350.000 klanten comfortabeler maken.

Essent.be zet volop in op de koppeling van technologie aan energie, met als doel de klanten thuis maximaal van het leven te laten genieten.

Pierre Pignolet (°1974) is handelsingenieur. Hij startte zijn carrière als business development manager bij organisaties als Master Foods en Sony en maakte vervolgens de overstap naar Kimberly-Clark, waar hij achtereenvolgens nationale en internationale verantwoordelijkheden droeg als brand manager, marketing manager en manager strategic customer development. In 2008 werd hij Country Manager en Managing Director voor Kimberly-Clark Belgium en Luxemburg. In 2013 werd hij door essent.be aangezocht als Head of Commercial. Sinds 1 januari 2017 is Pierre managing director en afgevaardigd bestuurder van essent.be.