Prosumententarief: een eerlijk principe

Sinds 1 juli moeten Vlaamse eigenaars van zonnepanelen met terugdraaiende teller – en daar ben ik er één van – een prosumententarief betalen om van het elektriciteitsnet gebruik te maken. Ook ik voel dat dus in mijn portemonnee. Ben ik daar blij mee? Nee. Niemand betaalt graag meer dan voorzien. Mensen met zonnepanelen werden op het verkeerde been gezet, want bij aankoop wist nog niemand van dit tarief. Sommigen moeten nu 200 €, anderen 400 € of zelfs 700 € euro per jaar meer betalen, afhankelijk van het aantal zonnepanelen en hun woonplaats[1].

Het is niet helemaal eerlijk verlopen, maar het principe erachter is dat wel. Het prosumententarief is eigenlijk een rechtzetting van een oneerlijke situatie. Mensen die zonnepanelen hebben moesten vroeger immers géén vergoeding betalen, hoewel ze het elektriciteitsnet evengoed gebruikten, en zelfs in twee richtingen. Het net functioneerde zo als een gratis batterij. Wanneer de zonnepanelen overdag elektriciteit opwekken zetten ze die op het net, en ‘s avonds wanneer het donker is halen ze die weer van het net. Het is logisch dat alle consumenten die het net gebruiken, hun steentje bijdragen.

Wat nu oneerlijk lijkt, is dat in werkelijkheid dus niet. De beleidsmakers hadden er echter niet zo lang mee mogen wachten en van bij de start van dit hele steunverhaal eraan moeten denken dat iedereen moet bijdragen.

Het is jammer, want dit schaadt het vertrouwen van de consument en van onze klanten, die vaak denken dat dit pure winst is voor de leverancier. Wat dus niet zo is! Wij innen enkel de kosten en storten deze door aan de distributienetbeheerders. Jammer ook dat het weer de leveranciers zijn die dit bedrag moeten inhouden bij hun klanten. 

Wij informeren onze klanten elke dag opnieuw zo goed mogelijk over waar de verschillende kosten op hun energiefactuur voor dienen. Mijn collega’s van de klantendienst doen alle moeite om onze klanten zo goed mogelijk te informeren. Over het prosumententarief, over de distributienettarieven, over de kost groene stroom enz. Wij worden meer en meer een infolijn die klanten helpt bij hun vragen die eigenlijk voor de netbeheerders en overheden zijn.

Ik hoop oprecht dat ook dit verhaal een lesje kan zijn om in de toekomst duurzaam en consistent beleid te voeren – en dan bedoel ik op de lange termijn. Want korte termijnacties, die breken uiteindelijk altijd zuur op.

En zo komen zonnepanelen in een negatieve sfeer terecht, terwijl ze de prosument duidelijke voordelen bieden. Je verbruik is lager en je elektriciteitsfactuur dus ook.

Frank Brichau
Frank Brichau is elektrotechnisch burgerlijk ingenieur en doctor in de toegepaste ingenieurswetenschappen. Hij startte zijn carrière in 1993 bij Shell Belgium, maar in mei 2011 maakte hij de overstap naar essent.be, waar hij CEO werd. Sinds 1 januari 2017 is Frank Chief Commercial Officer (CCO) Essent voor België en Nederland en Country Chair innogy voor België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *